Duurzaamheid

Genieten van de natuur met oog voor de toekomst

Wat zijn de ingrediënten van de perfecte vakantie? Een comfortabele accommodatie. Zon. Veel buiten zijn. En een adembenemende omgeving. Of u nu vakantie viert aan de kust, in een bosrijke omgeving, op de hei of in een oer-Nederlands polderlandschap: de natuur speelt een belangrijke rol bij uw vakantiegevoel. Daarom doen wij graag iets terug voor de natuur en zijn wij gecertificeerd met de gouden Green Key.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

In de praktijk

Betekent dit dat u moet inboeten op luxe? Of dat u tijdens uw vakantie continu rekening houden met natuur en milieu? Zeker niet. Voorwaarde van de Green Key is dat de kwaliteit en het comfort van de gast te allen tijde gewaarborgd blijft. En het milieu!

De milieuvriendelijke maatregelen op het Natuurkampeerterrein zijn:
Spaar- /ledlampen op het gehele terrein
Zonnecollectoren op het dak voor de stroomvoorziening
Gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen en natuurvriendelijk papier
Waterbesparende kraan en doucheknoppen
Sensoren en bewegingsmelders voor de verlichting
Groene energie ( Greenchoice)
Campinggebouw van duurzaam materiaal
Afvalscheiding in papier, plastic, chemisch- en restafval.

Voor meer informatie www.greenkey.nl

Camping De Haverkamp
Gerard Kooistra
Hooistraat 6 7383 CX Voorst Gem Voorst

info@campingdehaverkamp.nl
Mobiel: +31 (0)6-38433803